etsitään kotia

Ei sentään Friscosta.

Hommahan menee Jenkkilässä näin: ensin katsotaan mihin kouluun halutaan lapset panna ja sitten ruvetaan etsimään asuntoa siitä koulupiiristä tai vieläpä juuri sen koulun läheltä. (Koska me menemme kesken lukuvuotta, ei ole tietenkään takeita pääsevätkö koululaiset samaan kouluun ollenkaan..)

Kun alue, tai alueet, alkavat hahmottua, voi miettiä muita reunaehtoja. Olisi kiva, että kodista pääsisi kävellen jonnekin, vaikka sinne kouluun. Tätä toivetta vähän siellä ihmetellään, mutta tosiasia on, että sellaiset talot ovat kalliimpia, joissa tämä toteutuu.. Vähän kauempana palveluista on isompia taloja isommilla tonteilla ja very nice neighbourhood. Epäilemättä, mutta tosiaan, kauppaan ei pääse kävellen. Yhtään mihinkään ei pääse kävellen. Monista kohteista luvataan 10 minuutin ajomatka kauppakeskuksiin sun muihin, mutta kaikki tietävät, että ne minuutit moninkertaistuvat ruuhka-aikoina.

Yhdestä talosta (puhumme siis vuokrataloista) jo innostuimme, perfect location, erinomaiset koulut ja tilaakin asunnossa vaikka vieraille. Kauan katselin kuvia ja mietin, että jokin mättää.. Onneksi hoksasimme: ei eteistä. Käsittämätöntä. Amerikkalaiset kun ovat yhtä kuin hall! Välittäjä ei pitänyt tätä ongelmana, mutta itse tiedän, että kun kuusihenkinen perhe levittää ulkokamppeensa suoraan olohuoneen parketille, niin jossain vaiheessa menee hermot.

Etsintä siis jatkuu. Aika lailla sika säkissä -kaupoista on kyse joka tapauksessa. Tästä tämä seikkailu alkaa.

Bookmark and Share
This entry was posted in California, Koti ja sisustaminen. Bookmark the permalink.

4 Responses to etsitään kotia

 1. violet says:

  Toivottavasti en sano mitään tyhmää, enhän tiedä onko teillä jo kokemusta ulkomailla asumisesta enkä ylipäätään tunne sinua, teitä.
  Olen huomannut että monet hakevat maailmaltakin sitä kaikkea samaa mihin ovat Suomessa tottuneet. Haetaan sitä että asiat ovat niin kuin ollaan ollaan totuttu. Se on ymmärrettävää toisaalta mutta ennen kaikkea se on minusta kaikista suurin moka mitä asiaan ylipäätään voi liittyä. Mutta onneksi se ei tarkoita pelkästään sitä että joutuisi luopumaan jostakin! Olen kauan sitten lakannut ajattelemasta että (vain) Suomessa kaikki toimii, Suomessa asuminen on hyvää ja kaunista.

  Välimatkat, kiire ja ruuhka saavat uudet mittasuhteet yleensä kun lähtee Suomesta. Kun sitten palaa sinne, ihmettelee oliko lähtöpaikassa muka joskus jotakin noista;-)

 2. violet says:

  niin ja siis ethän ota minään oletuksena että te teette noin tai minään neuvona että näin pitäisi tehdä jne….
  Tämmöstä yleistä keskustelua aiheesta josta on jo hiukan kokemusta ja joka ei ole mikään maailman helpoin juttu!

 3. Kreetta says:

  Voi että, Maija! Jännää, olen hengessä mukana!

 4. maijanmaja says:

  violet: Kyllä tässä ihan noviiseja ollaan (kun ei opiskelijavaihdossa aikanaan tarvinnut itse boxia valita). Olet tuossa kaikessa ihan oikeassa (tuttuus, tottuminen). Yritän pitää mielessä. (Taidan olla aikamoinen patriootti..) Silti juuri tänään totesin, että haluan kovasti asua alueella, joka on eloisa ja aktiivinen, en missään nukkumalähiössä. Se tuntuisi jotenkin takapakilta, vaikka kuten sanot, ehkä jotain muuta tulisi tilalle.
  Kreetta: Jännittävää on myös se, milloin viisumit tulevat..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>